14:50

World Class Transfer Action

Gönderen c[Я]esp0


Resimdeki oyuncu " SIDNEY CRİSTİANO DOS SANTOS " yani bilinen adıyla " TITA ". Türkiye'ye Ankaraspor'un Turkcell Süper Lig'e çıkmasıyla Gökçek Family's sayesinde gelmiş 3 Brezilya'lıdan 1 tanesi. Diğer oyuncularıda az çok biliyorsunuzdur zaten. Jaba ve Vederson. Jaba bir dönem Ankaragücü forması giydi ve geçen sezon başında Azerbaycan'ın Bakü takımına transfer oldu. Vederson'u zaten Fenerbahçe'den biliyorsunuz. Bu sezon başında Bursaspor'la sözleşme imzaladı.

Neyse biz konumuzu dağıtmadan Tita'ya geçelim. Geldiği sezondan itibaren 2 sezon Ankaraspor'da 10 golu zor atmış oyuncu 2006 yılında " Kır Saçlı Adamın " girişimleriyle Ankaragücü yolunu tutmuştu. O dönemki Tita daha çok 2. forvet gibi oynayan mücadeleden kaçan bir oyuncuyken Ankaraspor'a geri dönüşü ve Antalyaspor'a kiralanmasına kadar ortasahadan top taşıyan bir oyuncu konumuna geçti. Geçen sezon Ankaraspor'a döndükten sonra, Ankaragücü ve Ankaraspor arasındaki oyuncu takasları sonucu Ankaraspor'un küme düşürülmesiyle boşa çıkmış bir oyuncu konumuna geçti ve tekrar kendisini gösterdiği Antalyaspor'a geri döndü.



Antalyaspor kariyeri aslında çokta iyi değildi ama kritik maçlarda ortaya çıkıp attığı goller sayesinde taraftarın sevgilisi oldu. Kupa maçında Galatasaray'a attığı gol tavan yaptığı maç oldu taraftarlar açısından. Ama sezonun genelinde parlamadı. Antalyaspor'da kalacakmı kalmayacakmı derken Mehmet Özdilek hocanın yeniden yapılandırma planlarında yer almadı ve Ankaraspor'a geri döndü.

Antalyaspor'a giderken Ankaraspor yöneticileri Tita'ya 2012 yılına kadar kontrat imzalatmış ve oyuncunun beğenilmesi halinde bedavaya gitmesini önlemeye çalışmışlardı. Antalyaspor en azından takımda tecrübeli oyuncu olması açısından Tita'yı almaya çalışmış ve 1 milyon TL bonservis parası getiren oyuncumuzu alabilir yanıtıyla karşılaşmışlar. İşte burda Ankaragücü devreye girdi ve Gökçek'ler Tita'yı Ankaragücü'ne getirdi. Hani şu gelecek sezonun kadrosunu oluşturuyoruz deyip Rothen'i takımdan yollayan yönetim. Oysaki Rothen için geçen sezon alacağı ücretten daha az bir ücret talep etti şu anda düşünüyoruz demişlerdi. Dünya kupası transfer yapacağız deyip takıma Tita'yı getirdiler.

Bugün gelinen noktada takım 2. sınıf bir takım olma yoluna gitmektedir. Çünkü verilen sözler, alınacak oyuncular için sözler tutulmamaktadır. Takımda derinlik diye getirdilerse eğer Tita'yı amenna. Ama hangi pozisyon için ? Eğer Vittek içinse hiç durmasına gerek yok Tita'nın. Herhangi bir oyuncuda geçse forvete aynı işi yapar. Zira Tita, Türkiye'ye geldikten sonra oynadığı 116 maçta sadece 20 gol atabilmiş oyuncudur.

Tarih 6 Temmuz 2010. Gökçekler neredeyse 8 ay önce geldiler. Geldiklerinde söz verdikleri Potaya oynayacak takım, sabit gelirler, yüksek meblâlı bağışlar hayal oldu. Tabiki 395 gün stadını unutmadık. Hani şu 13 ayda bitirecekleri stad. Allah Ankaragücü taraftarlarına sabır versin. Bu sezonuda çöpe atıyor yönetim çünkü.

0 yorum:

Yorum Gönder