00:50

Hırslı, Mücadeleci, Sert !

Gönderen c[Я]esp0





Galatasaray'ın 8 Temmuz itibariyle resmi sitesinden açıkladı Lorik Cana'yı. Kosova doğumlu olan ve futbola İsviçre'nin Lousanne Sports takımında başladıktan sonra PSG takımına geçen Cana, bu kulupte 3 sezonda 69 maça çıktı ve Olympique Marseille takımın dikkatini çekmeye başladı. 2005 yılında geldiği kulupte ortasahada defansif yapının generali durumuna gelen Cana Marsilya'da kaptanlığa kadar yükseldi.

2009 - 2010 sezonu öncesi herkesi şaşırtan Marsilya, Porto'dan Lucho Gonzalez'le sözleşme imzaladı ve Lorik Cana'yı Sunderland'e gönderdi. Sunderland'te 1. sezonu olmasına rağmen takımın kaptanlığını ona veren Steve Bruce, sezon boyunca herhalde bu kararı için hiçte pişman olmamıştır. Black Cats için 31 maça çıkan Cana taraftarın sevgilisi durumuna geldi bu 31 maçta.

Şimdi yolu Türkiye'ye düşen Cana eminimki aynı duyguları Galatasaray taraftarları içinde yaşatacaktır. Lorik Cana Savaşçı yapısı ve inatçılığı sayesinde defansif yapının generali durumuna gelir, savunduğu adamını yıldırır. Tek eksik yanı bazen müdahele yaparken çok sert girmesi. Ligimizde kart göstermeye alışkın hakemlerin varlığı oldukça sıkıntı çekecektir Cana. Aslında ilk kez Türkiye'ye gelişi değil bu Cana'nın. Babası daha önce Samsunspor ve Gençlerbirliği formalarıda giyen Arnavutluk Milli Takımının eski oyuncularından Agim Cana. Vakt-i zamanında Türk Vatandaşlığınada geçmiş..

0 yorum:

Yorum Gönder