21:51

2010 Dünya Kupası panorama

Gönderen c[Я]esp0


Şampiyon : İspanya
Finalist : Hollanda
Üçüncü : Almanya
Dördüncü : Uruguay










En değerli oyuncu sıralamasında Forlan'ın olacağını az çok tahmin etmiştim aslında. Diğer adayımda Mesut Özil'di ama takımını yarı finale neredeyse tek başına taşıyan bu Uruguay'lı sonuna kadar haketti ödülünü. Diğer adaylar şu şekilde; Asamoah Gyan (Gana), Andres Iniesta (İspanya), David Villa (İspanya), Xavi (İspanya), Lionel Messi (Arjantin), Mesut Özil (Almanya), Bastian Schweinsteiger (Almanya), Arjen Robben (Hollanda) ve Wesley Sneijder (Hollanda)





5 gol atan Müller ödülü aslında David Villa, Diego Forlan, Wesley Sneijder'le paylaşacaktı. Ama çok gol atan Alman takımının asist yükünüde çeken Müller bu ödülün tek başına sahibi oldu. David Villa, Diego Forlan ve Sneijder 1 asist yaparken Müller 3 asistle ilk sırayı aldı.







Sadece 2 gol yiyen kalecinin bu ödülü almasından daha doğal birşey olamaz herhalde. Ne kadar İspanya takımının ortasahası herkes tarafından beğenilsede kalede onlara her zaman güven veren bir isim var. Iker Casillas nasıl yıllardır Real Madrid gibi sürekli değişim içinde olan bir takımda vazgeçilmez olduğunu gösterdi herkese.








8 sarı kart gören ve hiç kırmızı kartı olmayan Şampiyon İspanya Fair Play ödülününde sahibi oldu.










Ne Messi yaptı kendinden bekleneni nede Cristiano Ronaldo. Adaşı Gerd Müller gibi duracağı yeri çok iyi bilen ve Almanya takımının ortasahasını hucum yönünden zenginleştiren Müller, En iyi genç oyuncu ödülününde sahibi oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder