14:30

Akın Akın Anadolu ...

Gönderen '' FaruK ''


Anadolu ekiplerinde iz bırakmış bi kaç futbolcuyu hatırlamak babında bir yazı serisi paylaşmak istiyorum sizinle. İlk olarak kariyeri başarılarla dolu olmasına rağmen Türkiyede deyim yerindeyse topa vurmadan ayrılan İbrahim Ba.

Ibrahim Ba 12 Ocak 1973 - Dakar doğumludur. Senegal asıllı Fransız futbolcu Orta saha ve forvet pozisyonlarında oynayan oyuncu 2004/2005 sezonunda Çaykur Rizespor'a da transfer olmuştu.

Senegal'de doğan İbrahim Ba, ailesinin küçük yaştayken Fransa'ya taşınması ile çifte vatandaş statüsünü almış ve Fransa Milli Futbol Takımı'nı tercih etmiştir. 1990'ların sonunda 8 kez milli takıma seçilmiş ve bu maçlarda 2 gol atmıştır.

Kariyerinde Milan , Bordo , Marsilya gibi büyük külüplerdede oynamıştır. Türkiyeye gelen en kariyerli oyuncular arasında yerini alan İbrahim Ba aynı başarıları gösterememiştir. Kariyeri 2. Milan serüveni ve Bolton'dan sonra çok büyük bir düşüşe geçmiştir. Rıza Çalımbay döneminde Ç.Rizespor'a gelmiş ama hiç izleme fırsatı bulamadık. Aşırı kilolarından dolayı oynamadığı hala rivayet olarak ortalarda dolaşmakta :) .

Burada hiç oynamasada ( Bir kaç dk. oynadığıda ayrı bir rivayettir) onu Rizespor adı altında görmek bile yetmiştir bize. Keşke bir kere izleyebilseydik. İbrahim Ba Rizden sonrada bi kaç kere daha futbolda denedi kendini ama o eski Ba'yı izlettiremedi. Benim en son bildiğin bu Ba'ya Milan vefasını gösterip takıma geri almıştı. İbrahim Ba tatlı bir hatıra olarak bizde iz bırakmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder