15:46

Taner Yalçın

Gönderen c[Я]esp0

Herkes onun adını Fenerbahçe'yle oynanan hazırlık maçında attığı 2 golle duymaya başlasada Taner'in asıl çıkışı 2008 yılında oldu. Almanya milli takım formasını giymeye başladığında, ortasahada oynadığı oyunla isminden sıkça söz ettirmişti. Bu oyun karşısında tepkisiz kalmayan Köln hemen Taner'le 5 yıllık sözleşme imzaladı. Köln altyapı sorumlusu Manfred Schadt onun için çok iyi görüşler bildiriyor. Schadt her mevkinin adamı olacak kalitede müthiş bir yeteneği olduğundan bahsediyor Taner için.


1.87 boyundaki Taner için ne ofansif nede defansif oyuncu diyebilmek çok zor. Oyunun 2 tarafınıda oynayabilen çok saf bir yetenek. Özellikle geçen sezon Daum'un onu Türkiye'ye getireceği ve bu transfer için Beşiktaş'la kapıştıkları haberleri bir çok defa çıkmıştı. O zamanda hep içimden geçen gelme Taner, bitirme kendini.


Köln'de geçen sezon A takımla 7 maça çıkıp 2 asist yapabilmişti sadece ama bu sezon adından söz ettireceğini gösterdi hazırlık maçlarında gösterdiği performansla. Köln antrenörü Soldo " Ondan böyle bir patlamanın sinyallerini alıyorduk. Bu sezon bizimle çok maça çıkacak " dedi Fenerbahçe maçının ardından.

Almanya'nın Milli Takımında oynayan Serdar Taşçı, Mesut Özil'den sonra Taner'de ortasahada Ballack görevi görecek 1-2 yıla kadar. O zaman bu gençlerimizi araştırmayanlar üzülecek mi acaba.

Burak Kaplan, Ömer Toprak, Mahmut Temur, Tunay Torun, Mehmet Ekici, Tolgay Ali Arslan ilerleyen yıllarda Almanya sınırları içerisinde daha sıkça ismini duyacağımız gençler.

0 yorum:

Yorum Gönder