16:32

Türkiye'deki Profesyonellik

Gönderen c[Я]esp0



Durun durun duyumcu falan değilim. Bu 2 futbolcunun ortak yanları var ama benim üzerinde duracağım özellikleri 2 oyuncununda dünya kupasında forma giymesi. Eee ne var bunda 736 oyuncu dünya kupası için listelere alındı diyebilirsiniz. Ama bu oyuncuların en büyük özellikleri dünya kupasında oynamalarına rağmen bugün oynanan ( 10.07.2010 ) CSKA Moscow - Saturn maçında forma giymeleri. Dünya kupası daha sona bile ermedi ama 2 futbolcu takımlarını yanlız bırakmamak için sahadalar.

Bizim ülkemizde bir alışkanlık vardır. En az 3 -4 hafta izin verilir oyunculara. Rahat rahat kafalarını dinlesinler diye. Kupadan elenen Slovakya'nın formasını giyen ve aynı zaman Turkcell Süper Lig takımlarının kadrolarında bulunan Fenerbahçe'li Miroslav Stoch, Beşiktaş'lı Filip Holosko, Ankaragücü'nde oynayan Sapara - Vittek henüz daha Türkiye sınırları içerisine bile girmediler.

Acaba biz bu profesyonellik anlayışını abartıyoruz. Çokmu ayrıcalık tanıyoruz yabancılara. Acaba herhangi bir Anadolu takımında oynayan Türk oyuncu bu kadar izin koparabilirmiydi teknik direktöründen. Hiç sanmıyorum. Bu kadar ayrıcalık iyi değildir. Çünkü bir insana ne kadar özgürlük tanırsanız o daha fazlasını ister.

0 yorum:

Yorum Gönder